Voorpagina Nieuws
Banner
Nieuws
Jubileumshow 10 jaar koor foto
Geschreven door Hanneke Gillissen   
zaterdag, 31 maart 2018 16:54

 

CHEERS TO 10 YEARS!

 

The Skyline Sisters Jubileumconcert 16 juni 2018

 

 

“Cheers to 10 Years” is de titel van de unieke jubileumshow van het Rotterdamse vrouwen barbershopkoor The Skyline Sisters.

 

In hun 10 jarig bestaan heeft dit koor o.l.v. Mieneke Klinkert zich ontwikkeld tot een van de beste barbershopkoren van Nederland. En dat moet gevierd worden! Van een beginnend koor in 2008 hebben zij in 2017 de tweede plaats behaald bij de landelijke conventie van barbershopkoren. Een hele prestatie, die behaald is door met veel enthousiasme en passie te werken aan hun sound en aan de vierstemmige a capella harmonieën.

 

In deze spetterende jubileumshow nemen zij u mee op een tijdreis door het repertoire van de afgelopen 10 jaar. Het programma is zeer gevarieerd, met swingende songs, meeslepende ballads en vrolijke medleys, gebracht door het voltallige koor van ruim 50 vrouwen en door diverse ensembles uit het koor. Met trots presenteren zij puur Rotterdamse gastoptredens van o.a. The Amazing Stroopwafels en the Mainport Barbershop Singers. Kortom: een muzikale ervaring om nooit te vergeten!

 

Datum: 16 juni 2018

Aanvang: 19.30

Prijs: 15,- inclusief koffie of thee in de pauze

kaarten : hofpleintheater

 

 
ZILVER behaald op de conventie 2017
Geschreven door Hanneke Gillissen   
dinsdag, 04 april 2017 14:29

Zilver voor The Skyline Sisters (april 2017)

The Skyline Sisters hebben een geweldig weekend achter de rug! We hebben de zilveren medaille gewonnen op de Holland Harmony Conventie!

Deze landelijke barbershopcompetitie is een tweejaarlijks evenement waar mannen- en vrouwenkoren en kwartetten hun zangkunsten laten horen voor een internationale jury. Elk koor of kwartet zingt twee songs, waarbij gelet wordt op de klank van de samenzang, interpretatie en presentatie.

The Skyline Sisters zongen eerst de meeslepende ballad “Lover come back”. Het publiek luisterde ademloos. Na het slotakkoord kregen we een daverend applaus. Vervolgens zongen we het vrolijke “Taking a chance on love”, waarbij we flirtten met het publiek en de jury. Na 10 minuten podiumtijd, die veel te snel voorbij gingen, waren we zelf dik tevreden met ons optreden.

Het wachten op de resultaten was loeispannend. We werden met de minuut zenuwachtiger en toen… ‘tweede plaats: The Skyline Sisters’! We sprongen een gat in de lucht en bij sommige sisters werd wel een vreugdetraantje weggepinkt. Na de competitie werd ons geweldige resultaat gevierd in de afterglow, waarin we met elkaar zongen onder het genot van een drankje.

De dag na de competitie kregen we een powercoaching sessie van Sean Devine, de lead van kwartet OC Times. Hij was vol lof over ons optreden en gaf ons tips om onze package nóg mooier te zingen. Hierna mochten we als zilveren medaillisten nog eens optreden en toen moesten we helaas toch echt naar huis.

Gelukkig mogen we het in oktober nog eens doen als we Holland Harmony gaan vertegenwoordigen op de Europese conventie in Bournemouth, Engeland!

Nieuwsgierig geworden naar hoe het er uit zag en hoe we klonken?

U kunt het optreden van de Skyline Sisters bekijken op Youtube via deze link :

https://www.youtube.com/watch?v=AUk5yq436Jc&sns=em

 

foto: Hans Martens / Beeldmaker

 
BOF te Den Bosch
Geschreven door Hanneke Gillissen   
dinsdag, 05 september 2017 20:18

Op zaterdag 30 september zijn wij te zien en te horen in Den Bosch op diverse locaties.

Om 14.00 uur zingen wij in de Grote Kerk aan de Kerkstraat nummer 20.

We hopen voor alle deelnemers en de organisatie op schitterend weer en prachtige optredens.

 
valid xhtml valid css