Voorpagina The Skyline Sisters
Banner
Het koor

 

Wij zijn The Skyline Sisters, een uniek vrouwenbarbershopkoor in Rotterdam. Het koor bestaat uit leuke, eigenwijze, gezellige, ambitieuze en enthousiaste vrouwen. We zingen goed in het gehoor liggende Engelstalige songs, vierstemmig en zonder begeleiding van instrumenten (à capella). Barbershop is niet alleen mooi om naar te luisteren, maar ook leuk om naar te kijken: bij deze stijl hoort veel aandacht voor presentatie. Met lichaamstaal, gebaren en expressie worden de emotie en de sfeer van de song uitgedrukt. Onder het kopje ‘Barbershop’ kun je hier meer over lezen.

 
De dirigente

 

 

Het koor staat onder muzikale leiding van Mieneke Klinkert. Mieneke, een barbershopper in hart en nieren, wilde graag een eigen barbershopkoor oprichten. Ze organiseerde een open zangavond, waarna de zangeressen in juni 2008 de vereniging The Skyline Sisters oprichtten. Ze noemt zichzelf een selfmade dirigente, en heeft ons met veel talent en toewijding tot een groep gemaakt waar we trots op zijn: een barbershopkoor met een mooi, helder en zuiver geluid en een goede zangtechniek! Mieneke is tevens als coach werkzaam binnen Holland Harmony, de grootste koepelorganisatie van vrouwelijke barbershoppers in Nederland.

 
Het repertoire

 

Het repertoire bestaat voornamelijk uit Engelstalige songs. Naast de ‘echte’ barbershopnummers staan er ter afwisseling ook Amerikaanse liedjes uit de jaren dertig op het programma. We zingen verder allerlei populaire hedendaagse muziek die bewerkt is voor barbershop. Een deel van ons repertoire komt uit een catalogus van barbershopsongs die barbershoppers over de hele wereld kennen; door dit gemeenschappelijke repertoire kunnen verschillende (inter)nationale koren en kwartetten samen zingen en ontstaat snel een onderlinge band. Dit maakt de ontmoeting tussen barbershoppers extra leuk.

 


valid xhtml valid css